Ergonomisk mus

Genom att använda en ergonomisk mus förebygger du belastningsskador och ökar komforten vid långvarigt arbete vid datorn. Våra datormöss är utformad för att passa handens naturliga position, vilket minskar spänningar i handleder och armar.

Fördelar med en ergonomisk mus

Att välja en ergonomisk mus ger tydliga fördelar för alla som tillbringar mycket tid framför en dator. Med en design som främjar användarens naturliga handposition, minskar en ergonomisk mus risken för belastningsskador som kan uppstå vid en dålig arbetsställning. Detta minskar risken för vanliga besvär såsom musarm, karpaltunnelsyndrom och spänningar i nacke och axlar. Genom att främja en mer centrerad och avslappnad position för hand och arm, ger en ergonomisk mus ökad komfort. Dessutom kan funktioner och knappar anpassas efter användarens specifika behov, vilket kan förbättra produktiviteten. Dessutom kan du anpassa funktioner och knappar till användarens specifika behov, vilket ytterligare förstärker upplevelsen.

Tecken på att du behöver en ergonomisk mus

Återkommande smärta och obehag

Upplever du smärta eller obehag i hand, handled, arm, axel eller nacke efter långa perioder av framför datorn? Det kan vara ett tydligt tecken på att din nuvarande arbetsställning inte är ergonomisk.

Stelhet eller trötthet

Känner du dig stel eller trött i hand, arm, axel eller nacke? Detta kan bero på den översträckning som krävs vid användning av en traditionell datormus.

Domningar eller stickningar

Har du domningar eller stickningar i hand eller fingrar? Det kan vara ett symptom på att nerver kommit i kläm, ofta förknippat med dålig ergonomi.

Svårigheter med fina rörelser

Märker du att det är ibland är svårt att utföra finmotoriska uppgifter med musen, som att klicka eller dra-och-släppa? Det kan bero på att en traditionell mus kräver mer ansträngning och precision än ett ergonomist styrdon.

…

Hur hjälper en ergonomisk mus mot musarm?

En mus med ergonomisk design kan bidra till att minska belastningen på hand och och arm. Dessutom bidrar ett mjukt handlovsstöd och underarmstöd till en bekväm arbetsställning och minska därmed trycket under användning.

Läs mer

Ergonomisk mus med Control Bar eller Control Pad

Våra innovativa styrlösningar, Control Bar och Control Pad, erbjuder ett unikt sätt att navigera och interagera med din dator, var och en med sina egna fördelar. Control Bar, vår nyutvecklade rullstav, möjliggör smidig och mjuk markörsstyrning med möjligheten att klicka var som helst på staven. Dess unika material bidrar till en behaglig och friktionsfri upplevelse, vilket underlättar ergonomiskt och effektivt arbete. Å andra sidan ger Control Pad, med dess unika styrmatta, en tvådimensionell styrning genom enkla rörelser. Oavsett om du väljer rullstav eller matta kan du med hjälp av MT Keys anpassa knapparna på din Mousetrapper så att du effektivt kan arbeta med de kortkommandon som du ofta använder. Båda Control Bar och Control Pad är utformade för att göra det enkelt för användaren att välja det som passar just dig bäst!

En ergonomisk mus som bidrar till en bättre miljö

Som en ledande producent av ergonomiska möss i Sverige, bidrar Mousetrapper aktivt till en bättre miljö genom att utveckla produkter med lång hållbarhet och minimal miljöpåverkan. Våra ergonomiska möss är inte bara designade för att vara hållbara över tid utan är också lätta att rengöra och underhålla med reservdelar, vilket också bidrar till att förlänga produkternas livslängd. Våra ergonomiska möss ska kunna återvinnas i så stor utsträckning som möjligt när de nått sin livslängds slut, vilket underlättar återvinning och minskar avfall.

Reservdelar till våra ergonomiska möss kan enkelt beställas via återförsäljare eller direkt från vår egna reservdelsshop, ett viktigt led i vårt åtagande för hållbar konsumtion. Genom att välja leverantörer från närområdet, som plasttillverkare i Estland och kretskortstillverkare i Sverige, minimerar vi transportavstånd och därmed också koldioxidutsläppen. Närheten till leverantörerna möjliggör även ett tätt samarbete för att kontinuerligt förbättra hållbarheten i tillverkningsprocessen, inklusive återanvändning av defekta plastdelar till nya produkter. Vi letar hela tiden efter nya, funktionella och återvinningsbara material för våra ergonomiska möss, som en del av vårt bidrag till en mer hållbar värld.