Hållbarhetsblogg

Kan ett teknologiföretag arbeta hållbart? Ja, det är vi övertygade om.

Mousetrapper har under många år arbetat för att försöka hitta långsiktigt hållbara lösningar. Vi vill vara en god aktör i samhället, och bidra med vad vi kan som teknologiföretag. Det är inte alltid enkelt, men vi anstränger oss för att se hur långt vi kan komma. Under den senaste tiden har vi intensifierat vårt hållbarhetsarbete och vi vill vara transparenta med vad vi gör, och bjuder in dig att följa vår resa.

Här hittar du korta bloggposter om vad vi gör för att en dag kunna bli ett verkligt hållbart företag. Följ oss, och hör gärna av dig med synpunkter och idéer. Det gillar vi!

Hållbarhetsblogg | 22 januari 2023

Mål: 100 % återvunnen plast

Vi har påbörjat arbetet med att gå över till återvunnen plast i alla produkter. Delta var först ut och därefter står Prime på tur där vi förväntas köra igång produktionen innan sommaren. Den globala problematiken med brister i råvarukedjor slår även mot återvunnen plast, men förhoppningsvis får vi inom kort vad vi behöver för vår produktion.

Hållbarhetsblogg | 5 december 2022

En viktig leverantör som har ställt om till fossilfri energi

Vi har skrivit om det tidigare, men det är värt att nämna igen. Vår huvudleverantör av formsprutna plastdetaljer har gått över till fossilfri energi. Talent Plastics Tartu, som företaget heter, producerar i Estland där den övervägande delen av energiproduktionen kommer från fossila källor.

Hållbarhetsblogg | 1 november 2022

Flytt av produktion till Europa minskar våra utsläpp

Vi försöker arbeta metodiskt med vårt hållbarhetsarbete – ibland känns det mer abstrakt och ibland väldigt konkret. Detta är ett väldigt konkret steg som vi tagit när vi nu bestämt oss för att producera vårt underarmsstöd i Europa. Hittills har produktionen skett i Kina och det har varit ganska mycket att frakta varje år, närmare bestämt 4000 kg. En kortare fraktväg minskar...

Hållbarhetsblogg | 11 oktober 2022

Dags att kartlägga våra leverantörer – bollen rullar.

Vi har under de senaste månaderna påbörjat ett arbete med att kartlägga våra leverantörer. Det kan verka enkelt, men det kommer ta lång tid, sannolikt flera år.
Nu har vi skickat ut ett antal frågeställningar till våra leverantörer och det är tydligt att det är tidigt i hållbarhetsarbetet hos många.