Hållbarhetsblogg

Kan ett teknologiföretag arbeta hållbart? Ja, det är vi övertygade om.

Mousetrapper har under många år arbetat för att försöka hitta långsiktigt hållbara lösningar. Vi vill vara en god aktör i samhället, och bidra med vad vi kan som teknologiföretag. Det är inte alltid enkelt, men vi anstränger oss för att se hur långt vi kan komma. Under den senaste tiden har vi intensifierat vårt hållbarhetsarbete och vi vill vara transparenta med vad vi gör, och bjuder in dig att följa vår resa.

Här hittar du korta bloggposter om vad vi gör för att en dag kunna bli ett verkligt hållbart företag. Följ oss, och hör gärna av dig med synpunkter och idéer. Det gillar vi!

Hållbarhetsblogg | 29 maj 2023

Man behöver förstå för att kunna vara delaktig

Vi gjorde för ca två år sedan en undersökning och nulägesanalys i den interna arbetsgruppen för hållbarhet. Nu gjorde vi om den och lät alla medarbetare delta. Det var väldigt kul och givande.

Hållbarhetsblogg | 17 april 2023

Ny miljöutredning för ledningssystemet

Det kanske inte låter som det mest intressanta, men faktum är att får man fundamentet på plats så blir allt så mycket enklare. Även om det inte blir enkelt.

Hållbarhetsblogg | 21 mars 2023

Sammansatta plaster – en utmaning

Det finns ett problem för att kunna återvinna plastdetaljer, och det är när de består av sammansatta material.

Hållbarhetsblogg | 15 februari 2023

Dom håller för länge!

Vi får ibland höra att våra produkter håller för länge. Oftast sagt med glimten i ögat, och det gör oss stolta. Jag kan dela några historier som jag nyss hörde.