Hållbarhetsblogg

Kan ett teknologiföretag arbeta hållbart? Ja, det är vi övertygade om.

Mousetrapper har under många år arbetat för att försöka hitta långsiktigt hållbara lösningar. Vi vill vara en god aktör i samhället, och bidra med vad vi kan som teknologiföretag. Det är inte alltid enkelt, men vi anstränger oss för att se hur långt vi kan komma. Under den senaste tiden har vi intensifierat vårt hållbarhetsarbete och vi vill vara transparenta med vad vi gör, och bjuder in dig att följa vår resa.

Här hittar du korta bloggposter om vad vi gör för att en dag kunna bli ett verkligt hållbart företag. Följ oss, och hör gärna av dig med synpunkter och idéer. Det gillar vi!

Hållbarhetsblogg | 19 april 2022

Ju mer man förstår, desto mer engagemang.

Hållbarhetsstrategin är navet i arbetet, men hjärtat i arbetet finns hos medarbetarna. De måste vilja och känna att trots att vi är ett företag som producerar avancerade tekniska produkter, så kan vi faktiskt se till att vi drar vårt strå till stacken.

Hållbarhetsblogg | 11 mars 2022

Vi stretar systematiskt på för att helheten ska bli bra.

Nu har jag arbetat med att stödja hållbarhetsarbetet hos Mousetrapper i ungefär ett år. Ett år som till stora delar haft ett fokus på klimatet, där vi byggt upp en intern kunskap och förståelse för var vi står och vilka utmaningar som ligger framför.

Hållbarhetsblogg | 21 februari 2022

Släng inte – fräscha upp din kära Mousetrapper!

Vi har sedan en tid tillbaka smugit igång en ”refurbishing-tjänst”, dvs du kan skicka in din väl använda Mousetrapper för en uppfräschning.

Hållbarhetsblogg | 27 januari 2022

God design. Nyckeln till ökad hållbarhet.

Redan i designfasen ser vi på Mousetrapper till att tänka på – både miljöpåverkan och hur produkten ska få ett långt liv. Kan vi förlänga livstiden på dem så blir det stora klimatbesparingar.