Hållbarhetsblogg

Kan ett teknologiföretag arbeta hållbart? Ja, det är vi övertygade om.

Mousetrapper har under många år arbetat för att försöka hitta långsiktigt hållbara lösningar. Vi vill vara en god aktör i samhället, och bidra med vad vi kan som teknologiföretag. Det är inte alltid enkelt, men vi anstränger oss för att se hur långt vi kan komma. Under den senaste tiden har vi intensifierat vårt hållbarhetsarbete och vi vill vara transparenta med vad vi gör, och bjuder in dig att följa vår resa.

Här hittar du korta bloggposter om vad vi gör för att en dag kunna bli ett verkligt hållbart företag. Följ oss, och hör gärna av dig med synpunkter och idéer. Det gillar vi!

Hållbarhetsblogg | 8 september 2022

Tre tuffa utmaningar

Just nu, september 2022, sätter världsläget stor press på de flesta producenter. Halvledarbristen påverkar även oss och det kommer ta ett tag att lösa den. Det sätter fingret på en central fråga – hur kan vi öka återvinningen av våra produkter? Det är i princip aldrig fel på våra kretskort och hade vi kunnat få tillbaka dem hade varit toppen!

Hållbarhetsblogg | 29 augusti 2022

Nytt klimatbokslut är klart!

Nu är vårt andra klimatbokslut, för 2021, klart. Om vi jämför med 2020 så ser vi en del markanta skillnader som nog mest kan härledas till att vi har bättre verktyg för våra beräkningar nu. Vi har identifierat ett antal nya mätetal så att vi tydligt kan se att vi går i rätt riktning.

Hållbarhetsblogg | 30 juni 2022

Stor utmaning = leverantörer.

Som ett, ur ett globalt perspektiv, litet teknikproducentföretag i Sverige är det inte så enkelt att alltid få som man vill när man diskuterar med olika leverantörer. Många komponenter i en Mousetrapper tillverkas av stora leverantörer, där vi är en lilleputt. Men det finns också leverantörer som lyssnar på oss, där till exempel företaget som formsprutar plasten i våra produkter...

Hållbarhetsblogg | 13 juni 2022

Alla måste med! Vi gör det tillsammans.

Just nu pågår ett arbete med att förankra Mousetrappers hållbarhetsarbete internt i organisationen. Vi tror att det är en av de absolut viktigaste frågorna för att vi långsiktigt ska lyckas nå våra hållbarhetsmål. Då gäller det att alla blir engagerade och uppdaterade kring vad som händer.