…

Designad och tillverkad i Sverige

Vår historia
arrow down

Historien om Standfriend

På Mousetrapper har vi en mission: Ingen ska behöva ha ont på grund av en dålig arbetsställning. . Eller, som vi brukar säga på engelska, vi bekämpar smärtan; Fight the Pain.

 

Allt började med en datormus när den svenske uppfinnaren Rolf Strömberg 1994 lanserade vår första Mousetrapper – ett musalternativ som förebygger de skador på grund av repetitiva påfrestningar och andra problem som kan uppstå när du arbetar med en traditionell mus.

Sedan dess har vi utökat vårt sortiment av smärtbekämpande produkter, och det senaste tillskottet är Standfriend som hjälper dig att växla mellan att arbeta stående eller sittande. Ett utmärkt sätt att må bättre och bli mer uthållig.

Så började det


Det började med att vi utvärderade vårt sortiment och märkte att våra produkter täckte in de flesta situationer för en hälsosam arbetsställning vid skrivbordet. Ergonomiska möss, tangentbord, ståmattor, stativ till bärbara datorer och armstöd – men vi saknade en produkt som gjorde det lättare att stå upp och arbeta.

Våra designers tog fram ett koncept som tillgodosåg våra behov: Vi ville ha en lösning som var användarvänlig, lätt att förvara och självklart också hade en stilren design. Något vi skulle kunna tänka oss att använda och titta på i våra hem i många år framåt.

”Vi vill vara en god samhällsaktör och bidra med det vi som teknikföretag har att erbjuda.”

Anders Ehnbom, VD

Hållbarhet på många sätt


Hållbarheten är central på vårt företag, och även om vi är ett teknikföretag anstränger vi oss hårt för att minimera vår miljöpåverkan. Om du vill veta mer om våra ambitioner ska du läsa detta.

Det är naturligt för oss att tillverka våra produkter lokalt i Sverige. Vi minimerar transportbehoven och får transparens i hela produktion, vilket förbättrar kvaliteten och säkerställer en hållbar process. Materialen som vi använder, från förpackningsmaterial till produktkomponenter, produceras på ett hållbart sätt. Standfriend tillverkas i Småland, känt för entreprenöriell anda och hantverkskunskap. Härifrån kommer också flera välkända svenska design- och produktföretag som IKEA och Husqvarna.

Det sägs att det bästa du kan köpa om du vill agera på ett hållbart sätt är att köpa något som håller länge. Vårt mål är att din Standfriend ska bli en långsiktig kompis som kan bo hos dig, och vem vet? Kanske tycker också nästa generation att din Standfriend är den perfekta kamraten som hjälper till att bekämpa smärta?