11 Oktober 2022

Dags att kartlägga våra leverantörer – bollen rullar.

Vi har under de senaste månaderna påbörjat ett arbete med att kartlägga våra leverantörer. Det kan verka enkelt, men det kommer ta lång tid, sannolikt flera år.

Nu har vi skickat ut ett antal frågeställningar till våra leverantörer och det är tydligt att det är tidigt i hållbarhetsarbetet hos många.

EPD och leverantörers leverantörer

Det finns ett internationellt system för att på ett transparent sätt deklarera miljöpåverkan av material och produkter som heter EPD (Environmental Product Declarations). Många uppger att de tittar på det men hittills är det endast en leverantör som återkommit med en deklaration.

Då pratar vi om våra direkta underleverantörer. Därefter kommer deras underleverantörer – och vem vet, kanske våra underleverantörers underleverantörers underleverantörer. Vi vill bygga samarbeten som gör att vi alla kan hjälpa varandra att bidra till att hitta lösningar, och har en positiv påverkan som gynnar oss alla. Vi får se var det slutar. Bollen är i alla fall satt i rullning.

Vill du veta mer om vårt hållbarhetsarbete, eller har frågor? Tveka inte att kontakta mig. Jag kan inte svara på allt men jag kan svara så gott jag kan. Du når mig på [email protected], +46 76 949 70 44.