5 dec 2022

En viktig leverantör som har ställt om till fossilfri energi

Vi har skrivit om det tidigare, men det är värt att nämna igen. Vår huvudleverantör av formsprutna plastdetaljer har gått över till fossilfri energi. Talent Plastics Tartu, som företaget heter, producerar i Estland där den övervägande delen av energiproduktionen kommer från fossila källor.

Nu har man gått över till helt förnybar energi, vilket är ett stort steg. I plastproduktion kommer en stor del av miljöpåverkan från energiförbrukning. När man kikat närmare på det hos Talent Plastics Tartu så ser det ut som att det kan ge en hållbarhetsbesparing på mellan 50-60%. Det är inte dåligt.

Vill du veta mer om vårt hållbarhetsarbete, eller har frågor? Tveka inte att kontakta mig. Jag kan inte svara på allt men jag kan svara så gott jag kan. Du når mig på [email protected], +46 76 949 70 44.