27 Januari 2022

God design. Nyckeln till ökad hållbarhet.

Det många inte tänker på är att ett av de effektivaste sätten att öka hållbarheten på produkter är att förlänga dess livslängd. Det kan gälla allt ifrån de kläder vi köper – kan vi använda dem i 5-6 år istället för 1-2 år så blir klimatavtrycket avsevärt lägre – till alla prylar vi omger oss med. Kan vi förlänga livstiden på dem så blir det stora klimatbesparingar.

Detta är något vi arbetar hårt med på Mousetrapper och det förutsätter att vi redan i designfasen av nya produkter ser till att tänka på – både miljöpåverkan och hur produkten ska få ett långt liv. Det kan handla om att använda rätt material, som till exempel att producera alla nya produkter i återvunnen plast, men det kan också innebära att se till att de delar som slits hårdast också enkelt kan ersättas och på så sätt förlänga livslängden på våra produkter.

Ett exempel är våra Mousetrappers handlovsstöd som efter många års användande blir slitna. Genom att byta dem mot nya så behöver man inte kassera produkten, utan man får en fräsch Mousetrapper som kan jobba i många år till. Med god design från början så är mycket möjligt.

Anders Ehnbom, VD

Vill du veta mer om vårt hållbarhetsarbete, eller har frågor? Tveka inte att kontakta mig. Jag kan inte svara på allt men jag kan svara så gott jag kan. Du når mig på [email protected], +46 76 949 70 44.