Den 15 Oktober 2020

Jag ville bygga en verksamhet som tar hållbarhet på allvar

Jag började på Mousetrapper 2017, och redan då hade man sen flera år en ambition om att arbeta miljöanpassat. Till exempel tog man hem tillverkningen till Europa från att tidigare ha producerat i Asien, eftersom man ville minska miljöpåverkan genom att undvika långa transporter. Europa är vår huvudmarknad och då var det logiskt att producera här. Det fanns också fördelar med att kunna arbeta med partners i närområdet som var beredda att ta ansvar för miljön – och som man kunde ha en tät dialog med och enkelt kunna kontrollera att allt fungerar.

Ergonomiskt väldesignade produkter med lång livslängd

Det jag såg då inspirerade mig att försöka bygga en verksamhet som minimerar miljöpåverkan, men ändå inte kompromissar med vårt uppdrag: Att producera ergonomiskt väldesignade produkter som har en lång livslängd.

Häng med – resan är kanske målet

Vi räknar inte med att det kommer att gå i ett nafs. Sannolikt kommer det aldrig bli helt klart, men om du följer oss så kommer jag dela med mig av våra problem och framgångar på vägen till vårt mål. Du kommer att få följa vår resa, steg för steg och förhoppningsvis kan vi stimulera fler att vilja arbeta mer hållbart.

Anders Ehnbom, VD

Vill du veta mer om vårt hållbarhetsarbete, eller har frågor? Tveka inte att kontakta mig. Jag kan inte svara på allt men jag kan svara så gott jag kan. Du når mig på [email protected], +46 76 949 70 44.