Den 29 April 2021

Ju mer vi lär oss, desto mindre inser vi att vi vet

Vi har arbetat med att bli ett hållbart företag i ett antal år nu, och jag tycker att det är fantastiskt att få vara med på den här resan, samtidigt som att ju mer jag lär mig desto mindre inser jag att vi vet. Det berättar David Larsson som är med och leder hållbarhetsarbetet på Mousetrapper.

Den bästa produkten håller för evigt, och vi vet att en Mousetrapper håller väldigt länge – även om det är långt till en evighet. Jag vet en kille i Västerås som fortfarande kör sin Mousetrapper 20 år senare. Det är bra.

Å andra sidan var en kontorssäljare på besök här för ett tag sedan, som sa att de brukade sälja våra produkter som uttryckte det så här: ”Problemet är att de håller så länge, så vi får inte sälja nya!”.

Laga istället för att slänga

Det är en tydlig ambition från oss, vi försöker bygga solida kvalitetsprodukter som ska tåla hård användning under många år. Och när de börjar tröttna så har vi en renoveringsverksamhet där vi tar emot gamla Mousetrappers och ger dem ett förlängt liv, vilket kanske inte så många vet om.

Och det är så vi måste göra än mer; se hur vi kan minska behovet av nya material och bryta en slit- och-släng-anda som i det långa loppet är mycket dyrare än att göra rätt från början! Vägen till att bli reellt hållbara har bara börjat, men jag är stolt över att få vara med och påverka i rätt riktning – så avslutar David Larsson.