29 augusti 2022

Nytt klimatbokslut är klart!

Nu är vårt andra klimatbokslut, för 2021, klart. Om vi jämför med 2020 så ser vi en del markanta skillnader som nog mest kan härledas till att vi har bättre verktyg för våra beräkningar nu. Vi har identifierat ett antal nya mätetal så att vi tydligt kan se att vi går i rätt riktning.

Optimism om klimatmål 2030

När vi startade arbetet för två år sedan undrade både jag och mina medarbetare hur i hela friden ska vi lyckas?? Men nu, efter att vi startat resan mot att nå Sveriges målsättning vad gäller Parisavtalet, så är jag mycket mer optimistisk. Jag tror att vi kommer klara att nå målet att ha halverat våra växthusgasutsläpp till 2030.

Men det kräver fortsatt fokus och hårt arbete – vi måste fortsätta minska våra utsläpp med 9 % per år för att lyckas. Men nu känns det faktiskt möjligt!

Vill du veta mer om vårt hållbarhetsarbete, eller har frågor? Tveka inte att kontakta mig. Jag kan inte svara på allt men jag kan svara så gott jag kan. Du når mig på [email protected], +46 76 949 70 44.