30 Juni 2022

Stor utmaning = leverantörer.

Som ett, ur ett globalt perspektiv, litet teknikproducentföretag i Sverige är det inte så enkelt att alltid få som man vill när man diskuterar med olika leverantörer. Många komponenter i en Mousetrapper tillverkas av stora leverantörer, där vi är en lilleputt. Men det finns också leverantörer som lyssnar på oss, där till exempel företaget som formsprutar plasten i våra produkter verkligen anstränger sig för att förbättra klimatavtrycket av sina produkter. Att vi nu kan formspruta mer och mer i återvunnen plast är ett viktigt steg, ett annat är att företaget som finns i Estland, som till mycket stor del har en fossil energiproduktion, har valt att helt köpa förnybar energi.

Mycket att vinna med rätt leverantörer

Även om vi är ett mindre företag så tror vi att vi är med och påverkar. Vinden blåser vår väg och allt fler stora producenter börjar ställa höga miljökrav, vilket så småningom kommer oss tillgodo.
För att lyckas är det viktigt att ha en tydlig idé och målbild som enkelt kan förstås av våra partners och leverantörer. Vi har redan vunnit några segrar – kom ihåg att för ett år sedan var vi stolta över en batterilucka i återvunnen plast, nu kan vi producera hela produkter.
Så vi stretar på, med stort som smått, för att kapa minst 6-7% av vårt klimatavtryck per år. Skam den som ger sig.

Vill du veta mer om vårt hållbarhetsarbete, eller har frågor? Tveka inte att kontakta mig. Jag kan inte svara på allt men jag kan svara så gott jag kan. Du når mig på [email protected], +46 76 949 70 44.