27 september 2022

Tre tuffa utmaningar

Halvledarbrist pekar på behov av återvinning

Just nu, september 2022, sätter världsläget stor press på de flesta producenter. Halvledarbristen påverkar även oss och det kommer ta ett tag att lösa den. Det sätter fingret på en central fråga – hur kan vi öka återvinningen av våra produkter? Det är i princip aldrig fel på våra kretskort och hade vi kunnat få tillbaka dem hade varit toppen!

Transporter har stor påverkan

En sak som är tydlig är att arbetet med att hitta leverantörer i vårt närområde är prioriterat. Transporter är en stor utsläppsbov och kan vi effektivisera dem och samtidigt förkorta transportvägarna så är mycket vunnet. Transportbranschen är komplex, så det är inte enkelt men vi jobbar på det.

Fler cirkulära modeller

Vi söker med ljus och lykta efter nya modeller och samarbeten för att skapa cirkulära modeller för våra produkter. Det betyder att istället för att slängas, så återanvänds produkterna. Kunde vi utveckla system så att de kom tillbaka på ett rimligt sätt i sammansatta leveranser så vore ingen gladare än vi. Vi vet att våra produkter håller länge. Med en översyn och genom att byta ut slitna delar kan livslängden mångdubblas.

Vill du veta mer om vårt hållbarhetsarbete, eller har frågor? Tveka inte att kontakta mig. Jag kan inte svara på allt men jag kan svara så gott jag kan. Du når mig på [email protected], +46 76 949 70 44.