Den 25 Maj 2021

Vi slösar faktiskt mindre än vi trodde!

Vi gjorde nyligen en utredning för att se var vi står idag när det gäller Hållbarhet & Risker. En intressant detalj är att vi faktiskt har blivit mycket duktigare på vad man kallar resurseffektivitet. Det vill säga att svinnet, eller slöseriet om man så vill, av material är avsevärt lägre än vad vi tidigare har antagit.

Vi slänger väldigt lite i produktionssteget, och det beror på några olika saker: Dels så är vi noga med att samla in alla defekta plastdelar och returnerar dem till fabriken där de mals ner för att bli nya produkter. Vi samlar också ihop dåliga kretskort och byter ut komponenter som inte fungerar istället för att bara slänga och ta ett nytt.

Förr skickade vi allt i lådor som endast användes en gång, och det blev ganska många lådor som gick åt. Nu har vi skaffat rejäla boxar som tål att använda om och om igen för att på så vis minska användningen av nya material.

Genom att tillverkningen i huvudsak ligger i närområdet, fabriken i Estland ligger lika nära Stockholm som Göteborg, så minskar vi också behovet av långa transporter. Transporter är alltid ett problem, och att förkorta dem är ett steg på vägen.

Anders Ehnbom, VD

Vill du veta mer om vårt hållbarhetsarbete, eller har frågor? Tveka inte att kontakta mig. Jag kan inte svara på allt men jag kan svara så gott jag kan. Du når mig på [email protected], +46 76 949 70 44.